Franken & Cie

Godt gemt i den nordvestlige del af Bayern ligger byen Dettelbach omgivet af maleriske landskaber. Byen er som taget ud af en turistbrochure med de små landsbyhuse på brostensbelagte gader og med træbænkene og bordene, hvor det kolde øl serveres flyvende i behageligt store glas.

Det er her Stefan Wemhöner og Martina Höller holder til - herfra deres verden går. Og det har den i øvrigt gjort siden de i 2009 stoppede som seniorchefer i Frankonia og etablerede Franken & Cie. Begge var trætte af at arbejde med alle de syntetiske materialer i moderne friluftsbeklædning. De kunne ikke længere mærke sjælen i produkterne eller se den nødvendige samhørighed med naturen.

Nu har stefan og martina naturen lige uden for døren. Her skal de ikke teste deres nye ideer af i kliniske laboratorier, men kan gøre det i de helt rigtige omgivelser og i selskab med råbukke, vildsvin, harer og fasaner.

Tøj, der skal bæres i naturen, skal laves af materialer fra naturen” er mantraet i Franken & Cie. Og det handler ikke bare om at være nyreligiøs eller popsmart. For sagen er, at naturlige materialer har nogle helt unikke funktionelle egenskaber. Og både følelsen og lugten af f.eks. Uld eller skind kan man ikke efterligne med moderne teknologi.

Man kan heller ikke umiddelbart efterligne designet i kollektionerne. Præcis som med valget af materialer formår Franken & Cie at finde det bedste fra fortiden og genopfinde det til en moderne verden. Resultatet er tøj, der er lige så forbløffende visuelt som det er praktisk.   

Der er stor inspiration fra den klassiske engelske jagtgarderobe, men snittet er skarpere og der er altid tilført detaljer, som giver tøjet et nyt twist. Som de særprægede kraver på tweedjakkerne eller broderierne på nederdelene, der er som skabt til at sikre diskret opmærksomhed på fuglejagten.

Del dette indlæg