Filson for life

Filson for life. Født i 1850 arvede C. C. Filson sin fars pionerånd og kærlighed til naturen. Efter at have slået sig ned i Nebraska og rejst rundt i landet som togkonduktør, flyttede han til den lille by Seattle, Washington, i 1890'erne.

Filsons timing kunne ikke have været bedre. I 1897 var den store Klondike Gold Rush i gang, og tusinder af guldgravere strømmede ind i Seattle og var på vej nordpå. Bevæbnet med en stærk arbejdsetik, ry for ærlighed og flere års erfaring med at levere udstyr til nybyggere og guldgravere i det nordvestlige Stillehavsområde, var C. C. Filson klar til at gøre sig bemærket. Her er, hvad han havde at sige i vores katalog fra 1914:

"Til vores kunder: Hvis en mand skal nordpå, bør han komme til os for sit udstyr, fordi vi har fået vores idéer om, hvad der er bedst at bære i det land, fra erfaringerne hos mændene fra nord - ikke kun én - men hundredvis af dem. Vores materialer er de allerbedste, for vi ved, at det bedste ikke er for godt, og at kvalitet er af afgørende betydning. Du kan fuldt ud stole på vores varer både hvad angår materiale og håndværk."

GULDRUSH-ÅRENE: 1897-1899

I 1897 åbnede Filson C.C. Filsons Pioneer Alaska Clothing and Blanket Manufacturers, der specialiserede sig i varer til udstyr af guldgravere under Klondike Gold Rush.

Beretninger om hårrejsende oplevelser i Yukon blev bredt rapporteret. Dagbogen fra Hume Nisbet fra 1897 tegnede dette billede: "Prøv at genkalde dig dine følelser på den koldeste nat, du nogensinde har oplevet: forsøg at intensivere den mest bitre isende vindstød, der nogensinde har gennemboret dit marv tusind gange; selv da vil du ikke være i stand til at forstå foråret i Chilkoot Canyon, langt mindre midvinteren på Klondike."

Det var for disse barske forhold, at Filson designede sine varer. Han ejede sin egen fabrik og fremstillede tøj og tæpper af Mackinaw-uld, strikkede varer samt solgte støvler, sko, mokkasiner og soveposer specielt designet til den iskolde nord. Filson holdt tæt kontakt med sine kunder og forbedrede sine varer for at imødekomme deres specifikke behov. Guldgraverne stolede på Filson. På den tid handlede tøj ikke om valg, men om overlevelse.

HÅRDFØRT, KOMFORTABELT UDENDØRS TØJ TIL JÆGERE OG LYSTFISKERE, INGENIØRER OG OPDAGELSESREJSER, SØFOLK OG GULDGRAVERE

Guldrushen forsvandt ind i historien, men Filson lyttede fortsat til sine kunder, og friluftsentusiaster fortsatte med at komme til Filson for hårdt tøj. Med udgangspunkt i sin erfaring med at udstyre skovhuggere tilføjede han snart tøj til træindustrien, herunder Filson Cruiser, tøjet der skulle give Filson en plads i historien. Designet og navngivet af C.C. Filson og patenteret den 3. marts 1914, U.S. Patent #1088891, fortsætter Cruiser-skjorten med at påvirke Filsons bedste

VERDENSKENDT FOR PÅLIDELIGHED, KVALITET OG HOLDBARHED

Filson fortsatte med at fremstille sine varer af de bedste materialer og garanterede hvert enkelt stykke merchandise. Hvis han ikke havde en vare, en kunde havde brug for, fremstillede han den specielt til ham. Filsons navn blev ensbetydende med pålidelighed, tilfredshed og ærlige værdier. I 1960'erne havde Filson ry som den førende leverandør af udstyr til friluftsentusiaster spredt sig over hele kloden. Udover at blive solgt af forhandlere af kvalitetsudendørstøj blev Filson-tøj bestilt pr. post fra steder så langt væk som Grønland.

"De varer, vi tilbyder, må ikke forveksles med den billige og væsentligt ringere kvalitet, som oversvømmer markedet. Sådanne varer er ikke kun ubrugelige til det formål, de er beregnet til, men personen, der bærer dem, ville være bedre stillet uden dem."

Se vores FILSON produkter - TRYK HER

Udgivet i Aktuelt.