Kahles

Viser alle 2 resultater

Hos KAHLES deler vi de ambitiøse sportsskytters og jægeres lidenskab og professionalisme. I deres bestræbelser på hele tiden at videreudvikle sig understøtter vi dem med intuitivt enkle, gennemtænkte produkter. Vi benytter her vores dybe brugerforståelse og omfattende erfaring til kompromisløst at koncentrere os om det der virkelig er væsentligt.

Uanset hvilke udendørsaktiviteter du nyder, som at gå tur i skoven, være på jagt, sejle eller måske tage på en eksotisk safaritur, vil du kunne finde en kikkertmodel, der passer til dig og dine behov! Valget af den rette kikkert kan dog være en udfordring. Her er lidt vejledning til at guide dig gennem kikkertjunglen.

Dine specifikke behov

Dit primære fokus bør være dine specifikke behov. Skal du bruge kikkerten til naturobservation under dagsture, fuglekiggeri, jagt eller navigation til søs? Husk, den bedste kikkert er den, som du rent faktisk tager med dig. Med andre ord bør du undgå at købe en kikkert, der er for stor og tung til det formål, du har. Ellers er der risiko for, at du lader den blive derhjemme.

Kikkertmodeller kan opdeles i tre kategorier baseret på diameteren af frontlinsen: kompakt, mellemstor og fuld størrelse.

Kompakt størrelse har en frontlinse med en diameter på 18-28 mm. Det er en lille og let kikkert, som du altid kan have med dig – enten i lommen eller hængende i bæltet. Den kompakte kikkert er ideel, hvis du planlægger at bruge den i kortere perioder i løbet af dagen.

Mellemstor størrelse har en frontlinse med en diameter på 30-50 mm. Denne størrelse giver ofte den perfekte balance mellem lysstyrke, stabilitet og vægt. Kikkerten er nem at bruge og er velegnet til de fleste aktiviteter såsom jagt, fuglekiggeri og vandreture i naturen.

Frontlinsen

Fuld størrelse har en frontlinse med en diameter på over 50 mm. Denne type kikkert giver et stabilt, detaljeret og forbløffende klart billede. Den er perfekt, hvis du har brug for at observere et motiv i længere tid. Der findes også modeller med en høj grad af forstørrelse, der tillader dig at komme tættere på motivet. Det skal dog bemærkes, at en stor kikkert er tungere, og det kan være en god idé at bruge den sammen med et stativ, hvis du skal bruge den i længere tid. Afhængigt af størrelsen er denne type kikkert ofte fast inventar i en båd, en bil eller i sommerhuset.

Når du har besluttet dig for størrelsen på frontlinsen – og dermed kikkerten – skal du også tage højde for graden af forstørrelse. En lav forstørrelse betyder, at kikkerten bliver klarere og har et bredere synsfelt, hvilket gør det nemmere at finde og følge motivet. Den er også lettere at holde i ro, hvilket giver et skarpere billede. Hvis du f.eks. befinder dig på en båd, der gynger, eller hvis du går en hurtig tur og sandsynligvis bliver forpustet, når du bruger kikkerten, kan det være en fordel at vælge en kikkert med lav forstørrelse.

Høj forstørrelse

Med en høj forstørrelse kommer du tættere på motivet, hvilket kan være vigtigt ved fuglekiggeri. Dog gør det snævrere synsfelt det sværere at finde motivet og holde kikkerten i ro. En høj forstørrelse betyder også normalt, at kikkerten ikke er så egnet under svagt lysforhold.